Hiphop en dans

Geen muziekstijl zonder eigen dans. Dans is namelijk de manier om te laten zien welke muziekstijl jij aanhangt. We hebben het nu over hiphop als muziekstijl, maar in feite is hiphop wel meer dan dit. Omdat het in dit artikel met name gaat over muziek en dans in combinatie met hiphop geven we in dit geval de voorkeur aan hiphop als muziekstijl.

breakdance battle

Met name in de beginperiode van hiphop was met name breakdance de dansstijl die werd gebezigd door hiphoppers. Breakdance is een stijl van dansen waarbij er ook veel over de grond wordt gedraaid en getold. Het is een manier van dansen die niet voor iedereen is weggelegd. Vandaar dat de basis, breakdance in dit geval, is uitgebreid met eigenlijk een heel vrije stijl, een heel vrije manier van bewegen. Gevoel voor ritme is hierbij een absolute must, want wanneer je het ritme van de hiphop beats niet voelt, niet begrijpt…….dan kun je beter blijven zitten.

 

Hiphop dansles

Hip Hop movesHiphop is pure commercie en hier springen dansscholen handig op in. De tijd dat je bij dansscholen alleen terecht kon voor stijldansen ligt alweer vele, vele jaren achter ons. Vandaag de dag is het mogelijk om elke dansstijl bij een dansschool onder de knie te krijgen. Een beetje zichzelf respecterende dansschool biedt dan ook zogenaamde hiphop lessen -of workshops aan. Aangezien deze druk bezocht worden moge het duidelijk zijn dat hier grote vraag naar is.

De echte diehard hiphopper ziet dit echter met lede ogen aan. De basis van hiphop is vrijheid en daar hoort ook een eigen interpretatie van bewegen/dansen bij. Eigenlijk kan vrijwel alles, zolang je maar laat zien dat je de beats begrijpt en juist uitlegt. Hoe je beweegt doet er tot op zekere hoogte dan ook niet toe, het gaat om ritmegevoel, want dat is de minimale basis voor een hiphopper. En in deze opvatting past het aanleren van danspasjes of dancemoves duidelijk niet. Hiphoppers houden van authenticiteit en niet van eenheidsworst.

 

Het risico van thuis oefenen

Hip Hop Dance accidentsBen je fan van hiphop, dan draai je jouw favoriete hiphop muziek natuurlijk ook thuis. Het valt dan vaak niet mee om stil te blijven zitten. En dat hoeft ook niet, want wat is er nu fijner dan thuis lekker uit je dak gaan en jouw eigen moves verder perfectioneren? Let er bij het thuis oefenen van jouw hiphop moves wel goed op dat je de ruimte hebt. Je stoot immers snel iets om en dat kan vervelende gevolgen hebben. En dan hebben we het niet alleen over de rommel die dit maakt, maar ook over de financiële schade die dit met zich mee kan brengen. Een iPad die valt, vaas die een lelijke kras op jouw houten vloer achter laat en ga zo maar door. Wanneer je een goede inboedelverzekering hebt afgesloten, dan kun je in elk geval de financiële gevolgen van jouw danslessen beperken. En als je buitenshuis aan het oefenen slaat, zorg dan dat je een goede “buiten-de-deur-verzekering” hebt afgesloten. Dan weet je zeker dat eventuele schade aan jouw mobiel, iPod, tablet en camera in de meeste gevallen ook gedekt is. Veel plezier en vergeet niet om de juiste verzekering af te sluiten!

Wiet online kopen

Veel mensen associëren hiphop vaak met het gebruik van drugs. Lang niet iedereen binnen deze scene gebruikt echter, maar een deel ook wel. Het aantal drugsgebruikers stijgt de laatste jaren flink, zo ook binnen de hiphop. Niet gek ook, want het is tegenwoordig niet bepaald lastig om aan verdovende middelen te komen. Voorheen moet hiervoor nog een coffeeshop bezocht worden, maar dit is al lang niet meer het geval. Tegenwoordig kun je namelijk gewoon wiet online kopen. Jij selecteert wat je wilt hebben en de verkopende partij zorgt er vervolgens voor dat jouw wiet aan huis afgeleverd wordt. Dit gebeurt doorgaans discreet, zodat niemand weet dat jij online wiet koopt.

6 Comments

 1. Rob Bouwman says:

  Zelf heb ik nooit wat gehad met hiphop. Mijn dochter is er echt helemaal gek van en doet ook mee aan danswedstrijden. Ik ga er steeds vaker kijken, ook omdat het mij steeds meer aanspreekt. Stiekem begin ik het zelfs wat leuk te vinden merk ik. Ik raad iedereen ten zeerste aan om eens bij zo’n show te gaan kijken. Je zult echt versteld staan.

 2. Mirna O. says:

  Sinds een jaar of twee ben ik gaan dansen. Twee keer per week dans ik voornamelijk op hiphop muziek en ik vind het echt fantastisch. Ik kan echt hele dagen naar dit soort muziek luisteren. Daarnaast krijg ik er een flinke dosis energie van en vind ik de melodie aanstekelijk om te gaan bewegen

 3. Lorenzo Gratama says:

  Ik ben een fanatiek breakdancer. Deze sport is niet zonder risico en daar weet ik alles van. Terwijl ik een spin op mijn hoofd wilde maken, heb ik een keer mijn nek zwaar gekneusd. Ik werd met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en daar moest ik een aantal dagen blijven. Gelukkig heeft mijn verzekering een groot deel van de kosten vergoed.

 4. Inetha says:

  Dank voor deze tips! Eindelijk eens iets waar je ook echt wat aan hebt en wat niet moeilijk is om zelf te regelen! Nooit eerder bij stil gestaan, zou iemand je gewoon op moeten wijzen.

 5. Helene says:

  Mooi weer, dus iPodje mee en lekker naar buiten gegaan om samen met mijn vriendinnen te chillen. Ging ik hier toch tijdens het perfectioneren van mijn moves op staan!! Had ik dit nu maar net wat eerder gelezen…..

 6. Fred says:

  Ik dacht even lekker uit mijn dak te gaan op de muziek van Brainpower. Lukte goed, maar hierbij moest mijn laptop het wel ontgelden. Stootte ik van de tafel. Gelukkig had ik na het lezen van dit artikel net een inboedelverzekering afgesloten. Dank!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *