Nederlandse hiphoppers

 old hip hop picsHiphop is een wereldwijde cultuur, een manier van leven en een manier van laten zien waar je voor staat. Dit laatste is in het geval van hiphop nog wel eens lastig. Veel hiphopartiesten vertellen wel heel erg graag waar ze allemaal tegen zijn, maar dat wil niet zeggen dat het ook direct duidelijk is voor je precies voor staat. Hiphop is niet voorbehouden aan bepaalde bevolkingsgroepen of rassen. Omdat hiphop afkomstig is uit het “zwarte Brooklyn (NY)” van bijna 50 jaar geleden wordt ten onrechte er nog wel eens vanuit gegaan dat het met name een cultuur is die voorbehouden is aan de zwarte bevolking. Hiphop is voor blank en zwart, wit en geel…..kortom, voor iedereen. Ook in Nederland hebben we een hiphopscene.

 

Osdorp Posse

Osdorp PosseDe groep die grote invloed heeft gehad op hiphop in Nederland is de groep Osdorp Posse. De populariteit van Osdorp Posse was met name groot in het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw. De stijl was rauw en hard te noemen, waarbij grote hiphopartiesten uit Amerika als Public Enemy en The Wu-Tang Clan als grote voorbeelden dienden. De groep rapte alleen, waarbij teksten soms letterlijk uit het Engels werden vertaald. Dit letterlijke vertalen uit het Engels klonk soms wel behoorlijk vreemd. Toch werd dit door de hiphop minnende Nederlander niet als storend ervaren. Sterker nog, het werd juist als heel positief ervaren en zo ontstond de typisch Nederlandse hiphopstroming genaamd Nederhop. Naast Osdorp Posse waren ook Extince, Brainpower en Opgezwolle verantwoordelijk voor een gestage groei van de populariteit van hiphop in Nederland.

 

Opzwepende rap en hoogoplopende gemoederen

verzekeringConcerten van met name de oldskool hiphopartiesten willen nog wel eens garant staan voor een opstootje. Het kan er dan ook heftig aan toe gaan. De teksten zijn vaak opzwepend en dit in combinatie met muziek met een flinke beat zorgt ervoor dat er nog wel eens een tikkie wordt uitgedeeld. Vaak gebeurd dit in het heetst van de strijd (lees: concert) en gebeurt dit echt niet altijd met opzet. Het is echter wel zuur als jij wat dit betreft de dupe bent en ook opdraait voor de financiële consequenties die dit soort “tikkies” met zich mee kunnen brengen. Wat dit betreft doe je er goed aan om minimaal een aansprakelijkheidsverzekering particulieren te hebben afgesloten. Deze verzekering is met name bedoeld om je in te dekken tegen schade die door jou is toegebracht aan anderen. In het geval er meer aan de hand is en er mogelijk juridische stappen worden overwogen is het goed om je eens te verdiepen in een verzekering die hulp biedt in geval van juridische geschillen. Wanneer je jouw verzekeringen goed op orde hebt, dan geniet je nog veel meer van het optreden van jouw favoriete Nederlandse hiphopartiest!

6 Comments

 1. Koen Sanders says:

  Dankzij Brainpower ben ik groot van geworden van de NederHop. Nog steeds luister ik met veel plezier naar de platen die zij gemaakt hebben. Mag overigens ook graag luisteren naar andere NederHoppers, zoals Opgezwolle bijvoorbeeld. Nederland mag trots zijn op zulke artiesten als je het mij vraagt!

 2. Imre van Hoveniers says:

  Ik ben helemaal fan van Nederpop. Eerder had ik hier eigenlijk niet echt wat mee, maar sinds ik een concert van Opgezwolle heb bijgewoond, ben ik helemaal om. Ik luister nagenoeg alleen maar naar Nederhop en probeer zelf ook op zoek te gaan naar aanstormend talent. Heb zelfs al een paar pareltjes ontdekt!

 3. Aldo van Westen says:

  Ik ben helemaal fan van de NederHop, maar bij mij zit het niet zo diep. Heb weleens mensen gezien die met elkaar op de vuist gingen naar aanleiding van de tekst uit een NederHop-nummer. Er vloog behoorlijk wat bloed in het rond. Ik hoop maar dat ze goed verzekerd zijn.

 4. Jeff says:

  Ooit bij optreden van Eminem geweest. Ben zelf geen hardcore rapper of hiphopper en voelde me wat dat betreft wel een buitenbeentje. Behoorlijk wat opstootjes, dus goede verzekering zeker aanrader.

 5. Jolanda says:

  Nooit aan gedacht om hier eens goed naar te kijken. Ga ik binnenkort toch maar eens doen. Ben alleen bang dat ik hier veel voor moet betalen. Maar ja, schade zelf moeten ophoesten zal vast nog duurder zijn.

 6. Frankie says:

  Niets lijkt te werken. Het lijkt wel of het steeds harder wordt naarmate je het vaker probeert. Geprobeerd om leningen te krijgen bij een als ‘slechte krediet’ gemarkeerde instelling. Zij willen je echter alleen maar doorsturen naar een organisatie om je krediet te herstellen, zodat jij je krediet weer op orde krijgt. Ach, ik probeer meer geld te lenen, niet meer geld uit te geven. Alles wat ik wil zijn de schulden die ik dit moment heb op een hoop gooien in een eenvoudige betaling. Op deze manier kon ik mogelijk vooruit komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *