Wanneer zorgverzekering afsluiten 18 jaar

Tsja, dan ben je bijna 18! Een bijzondere leeftijd en met recht een mijlpaal te noemen. Er gaat een wereld voor je open en wat heb je ineens een mogelijkheden die je hiervoor niet had! Maar hoe mooi dit alles ook is, er wordt nu ook meer van jou zelf verwacht. Je krijgt, en dat klinkt misschien wat zwaar, nu ook zelf meer verantwoordelijkheden. Zo moet je bijvoorbeeld een zorgverzekering afsluiten. Wanneer zorgverzekering afsluiten 18 jaar om de hoek komt kijken kan dit best wel wat vragen bij je oproepen. Weet wel dat je geen keus hebt over het wel of niet verzekerd zijn, want dit is een verplichting die de overheid heeft opgelegd.

Goedkope ziektekostenverzekering

Wanneer jij net 18 jaar bent geworden, heb je waarschijnlijk nog niet veel te besteden. Toch moet jij vanaf die leeftijd een zorgverzekering afsluiten. Indien je ouders dit niet betalen, kost dit je behoorlijk wat geld. Grote kans dan ook dat jij een goedkope ziektekostenverzekering af wilt sluiten. Veel 18-jarigen weten echter niet hoe zij deze goedkope verzekeringen kunnen achterhalen. Heb jij een verzekering op het oog? Sluit deze dan niet direct af maar ga deze zorgverzekeringvergelijken met een aantal andere verzekeringen. Hiervoor kun je de website van verschillende verzekeraars bezoeken, maar er zijn tegenwoordig ook verschillende vergelijkingssites. Op deze manier voorkom jij dat je zorgverzekering je teveel kost.

 

Verschillende zorgverzekeraarsVerschillende zorgverzekeraars

Je brengt jouw zorgverzekering altijd onder bij één van de zorgverzekeraars die ons land rijk is. We kunnen gerust stellen dat je hierin een ruime keus hebt. Een groot aantal, verreweg de meeste, zorgverzekeraars werken met zogenaamde landelijke dekking. Dit betekent dat je bij deze verzekeraars altijd een basiszorgverzekering kunt afsluiten, waar je ook woont in Nederland. Er zijn echter ook zorgverzekeraars die regionaal werken en als jij niet in het werkgebied van de betreffende zorgverzekeraar woont, dan kun je hier niets afsluiten. Kan wel eens jammer zijn, als de voorwaarden en premie jou bijvoorbeeld erg aanstaan.

 

Zorgverzekering aanvragen 18 jaar Zilveren Kruis

hiphopEén van de zorgverzekeraars die landelijk opereert is Zilveren Kruis. Een zorgverzekering aanvragen 18 jaar Zilveren Kruis is dan ook mogelijk voor iedereen, mits het gaat om de basiszorgverzekering. Een verzekeraar is namelijk verplicht om jou te accepteren voor de basiszorgverzekering. Deze verplichting heeft hij niet als het gaat om de aanvullende zorgverzekering. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de verzekeraar jou “een te groot risico” vindt. Deze verzekeraar biedt beide soort verzekeringen aan en zijn makkelijk en snel online af te sluiten.

5 Comments

 1. Nathalie S. says:

  Aan het eind van 2018 uiteraard weer gekeken of ik nog moest switchen van zorgverzekering. Ik doe dit eigenlijk elk jaar, omdat je er veel mee kunt besparen. Dit bleek opnieuw het geval te zijn, dus ben ik wederom geswitcht van zorgverzekeraar. Ik kan het iedereen zeker aanraden, want het scheelt je soms zo 10 euro per maand.

 2. Gini R. says:

  Ik begrijp dat je met hiphop dansen gewond kan raken, maar dat is toch niet de reden dat je een zorgverzekering afsluit? De kans dat je bijvoorbeeld in het verkeer of op je werk iets overkomt, is in mijn ogen stukken groter. Ik ben een liefhebber van de hiphop-dans, maar hiervoor alleen sluit ik echt geen duurdere verzekering af.

 3. Nora de Velde says:

  Ik mag graag dansen en las hier al dat een zorgverzekering handig is. Toch vraag ik me af waar ik een zorgverzekering af moet sluiten. Ik heb geen andere dansers in mijn omgeving, vandaar dat ik hier mijn vraag stel. Kunnen de mensen op deze site mij misschien van wat advies voorzien? Alvast bedankt.

 4. Rianne Herten says:

  Waarom zijn er in hemelsnaam zoveel verschillende zorgverzekeraars waar je een verzekering af kunt sluiten? Ik heb hierdoor echt geen idee waar ik mijn zorgverzekering af moet sluiten, heb al een vergelijking gemaakt, maar weet niet echt waar ik op moet letten. Is er iemand die mij van handige tips kan voorzien om de keuze makkelijker te maken?

 5. Babette Beukema says:

  Vanaf november mag je weer switchen van zorgverzekeraar. Ik ben wel van plan om dit te doen, aangezien ik het idee heb dat ik nu veel te veel betaal voor mijn zorgverzekering. Ik wil echter een afgewogen keuze maken door goed te vergelijken. Heeft iemand nog tips waar je zorgverzekeringen goed kunt vergelijken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *